Tarta cu cartofi noi
PrinteazaTarta cu cartofi noi din: faina, unt, lapte, cartofi, ceapa rosie, ulei, bacon afumat, oua, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g + 2 linguri faina
- 120 g + 50 g unt
- 350 ml lapte
- 50 ml apa calduta
- 6-7 cartofi noi mici
- 2 cepe rosii
- 3 linguri ulei
- 200 g bacon afumat
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron 250 g faina cu 120 g unt taiat in cubulete, apa si un praf de sare. framantati bine aluatul obtinut si puneti-l la rece pentru 10 minute.
Curatati, spalati si taiati cartofii in rondele de circa 5 mm grosime. Caliti in ulei ceapa curatata, spalata si taiata, apoi, dupa 1-2 minute, adaugati rondelele de cartofi si 3-4 linguri cu apa.
Acoperiti tigaie cu un capac si lasati la foc mic 5-6 minute. Intr-o alta tigaie topiti untul ramas, adaugati 2 linguri faina si dupa 1 minut puneti laptele, turnandu-l putin cate putin.
Amestecati incontinuu pana cand sosul se ingroasa. Luati tigaia de pe foc, lasati 3-4 minute sa se raceasca si adaugati un ou batut.
Intindeti din aluat o foaie si puneti-o intr-o forma de tarta. Pesnte aluat puneti sosul alb si presarati peste el baconul taiat marunt.
Pete stratul de bacon puneti ceapa calita si rondele de cartofi asezate in cercuri concentrice.
Ungeti cartofii cu ou batut si coaceti tarta in cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.
Tarta cu cartofi noi
Pofta buna!