Tarta cu cartofi noi

Printeaza

Tarta cu cartofi noi din: faina, unt, lapte, cartofi, ceapa rosie, ulei, bacon afumat, oua, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 250 g + 2 linguri faina
  • 120 g + 50 g unt
  • 350 ml lapte
  • 50 ml apa calduta
  • 6-7 cartofi noi mici
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri ulei
  • 200 g bacon afumat
  • 2 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecati intr-un castron 250 g faina cu 120 g unt taiat in cubulete, apa si un praf de sare. framantati bine aluatul obtinut si puneti-l la rece pentru 10 minute.

Curatati, spalati si taiati cartofii in rondele de circa 5 mm grosime. Caliti in ulei ceapa curatata, spalata si taiata, apoi, dupa 1-2 minute, adaugati rondelele de cartofi si 3-4 linguri cu apa.

Acoperiti tigaie cu un capac si lasati la foc mic 5-6 minute. Intr-o alta tigaie topiti untul ramas, adaugati 2 linguri faina si dupa 1 minut puneti laptele, turnandu-l putin cate putin.

Amestecati incontinuu pana cand sosul se ingroasa. Luati tigaia de pe foc, lasati 3-4 minute sa se raceasca si adaugati un ou batut.

Intindeti din aluat o foaie si puneti-o intr-o forma de tarta. Pesnte aluat puneti sosul alb si presarati peste el baconul taiat marunt.

Pete stratul de bacon puneti ceapa calita si rondele de cartofi asezate in cercuri concentrice.

Ungeti cartofii cu ou batut si coaceti tarta in cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.

 

Tarta cu cartofi noi

Tarta_cu_cartofi_noi

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.