Supa crema cu branza
PrinteazaSupa crema cu branza din: cartofi, telina, radacina de patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea, lapte, sare.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 1 ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 conopidă mai mică
- 1 broccoli mic
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 200 g smântână
- 300 g brânză telemea
- 1 ceşcuţă cu lapte
- sare
Mod de preparare Supa crema cu branza:
Taie cartofii cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare împreună cu ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi un morcov.
Separat, fierbe broccoli şi conopida desfăcută în bucheţele.
Când legumele sunt aproape fierte, trece-le printr-o sită, mai puţin ceapa şi morcovul.
Crema astfel obţinută subţiaz-o cu smântână şi puţin lapte.
Lasă pe foc să mai dea în câteva clocote şi potriveşte gustul de sare.
Serveşte supa-cremă fierbinte, cu brânza tăiată bastonaşe.
Pofta buna!