Frigarui din carne de miel cu salata
PrinteazaFrigarui din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii, ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar.
Inrgediente:
- 500 g carne tocata de miel
- 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si semitnele indepartate, iar restul tocat
- 10 masline verzi fara samburi, tocate
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- 1 1/2 lingura de ras el hanout
- 1 lingura de ulei
- iaurt, salata si lipii, pentru servit
pentru salata:
- 4 rosii mari, tocate
- 1/2 ceapa rosie, feliata foarte subtire
- 1 legatura mica de menta, cu frunzele rupte in bucati
- zeama de la 1/2 lamaie
- un praf de zahar
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca mielul tocat, lamaie, maslinele, patrunjelul, ras el hanout si niste sare.
Imparte amestecul in 4 si modeleaza fiecare parte intr-o forma ovala, in jurul unor bete pentru frigarui. Da-le la rece 30 de minute.
Amestecă ingredientele pentru salată, împreună cu sare şi piper. Pune-o deoparte. încinge grătarul cuptorului la intensitate mare
. Freacă chiftelele cu ulei, pune-le într-o tavă şi aşaz-o sub grătar, ţinând chiftelele circa 7 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni frumos.
Verifică dacă s-a pătruns bine carnea. Serveşte cu salată de roşii, puţin iaurt şi nişte cuşcuş, sau în lipii.
Frigarui din carne de miel cu salata
Pofta buna!