Frigarui din carne de miel cu salata

Printeaza

Frigarui din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii, ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar.

 

Inrgediente:

  • 500 g carne tocata de miel
  • 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si semitnele indepartate, iar restul tocat
  • 10 masline verzi fara samburi, tocate
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 1 1/2 lingura de ras el hanout
  • 1 lingura de ulei
  • iaurt, salata si lipii, pentru servit

pentru salata:

  • 4 rosii mari, tocate
  • 1/2 ceapa rosie, feliata foarte subtire
  • 1 legatura mica de menta, cu frunzele rupte in bucati
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf de zahar

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, amesteca mielul tocat, lamaie, maslinele, patrunjelul, ras el hanout si niste sare.

Imparte amestecul in 4 si modeleaza fiecare parte intr-o forma ovala, in jurul unor bete pentru frigarui. Da-le la rece 30 de minute.

Amestecă ingredientele pentru salată, împreună cu sare şi piper. Pune-o deoparte. încinge grătarul cuptorului la intensitate mare

. Freacă chiftelele cu ulei, pune-le într-o tavă şi aşaz-o sub grătar, ţinând chiftelele circa 7 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni frumos.

Verifică dacă s-a pătruns bine carnea. Serveşte cu salată de roşii, puţin iaurt şi nişte cuşcuş, sau în lipii.

 

Frigarui din carne de miel cu salata

Frigarui_din_carne_de_miel_cu_salata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.