Retete internationale: Knafeh
PrinteazaKnafeh din: fidea, branza de vaci, cas, unt, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, sofran, fistic.
- 1 kg fidea cat mai fina
- 300 g branza de vaci
- 300 g cas
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 4 linguri coaja de portocal sau de trandafir
- 1 lingurita colorant sau un varf de cutit sofran
- 50 g fistic decojit
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 250ml apă cu zahărul, coaja de lămâie şi 2 linguri apă de flori. Sfărâmaţi fideaua şi amestecaţi-o bine într-un castron cu 170g unt topit. Amestecaţi brânza de vaci cu caşul dat pe răzătoarea mare. Puneţi în amestecul de brânză şi 2 linguri de apă de flori.
Ungeţi o tavă mare rotundă (sau tava aragazului) cu untul rămas amestecat cu colorantul de knafeh sau şofranul. Puneţi în tavă jumătate din fideaua amestecată cu unt, întindeţi-o uniform şi presaţi-o cu palmele. Puneţi, apoi brânza întinzând-o pe toată suprafaţa stratului de fidea, după care acopriţi cu fideaua rămasă.
Presaţi bine şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi knafeh la foc potrivit circa 40 de minute, apoi răstumaţi-o pe un platou şi turnaţi deasupra siropul de zahăr si fistc măcinat. Serviţi knafeh cald sau rece.
Knafeh
Pofta buna!