Retete internationale: Knafeh

Printeaza

Knafeh din: fidea, branza de vaci, cas, unt, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, sofran, fistic.

Ingrediente:Knafeh

  • 1 kg fidea cat mai fina
  • 300 g branza de vaci
  • 300 g cas
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 4 linguri coaja de portocal sau de trandafir
  • 1 lingurita colorant sau un varf de cutit sofran
  • 50 g fistic decojit

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 250ml apă cu zahărul, coaja de lămâie şi 2 linguri apă de flori. Sfărâmaţi fideaua şi amestecaţi-o bine într-un castron cu 170g unt topit. Amestecaţi brânza de vaci cu caşul dat pe răzătoarea mare. Puneţi în amestecul de brânză şi 2 linguri de apă de flori.

Ungeţi o tavă mare rotundă (sau tava aragazului) cu untul rămas amestecat cu colorantul de knafeh sau şofranul. Puneţi în tavă jumă­tate din fideaua amestecată cu unt, întindeţi-o uniform şi presaţi-o cu palmele. Puneţi, apoi brânza întinzând-o pe toată suprafaţa stratului de fidea, după care acopriţi cu fideaua rămasă.

Presaţi bine şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi knafeh la foc potrivit circa 40 de minute, apoi răstumaţi-o pe un platou şi turnaţi deasupra siropul de zahăr si fistc măcinat. Serviţi knafeh cald sau rece.

Knafeh

Knafeh

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.