Supa de varza noua cu afumatura
PrinteazaSupa de varza noua cu afumatura din: varza noua, afumatura, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, ulei, bulion, marar verde, sare, piper.
- 1 varza noua
- 400 g afumatura
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 30 g orez
- 100 ml ulei
- 2 linguri bulion
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le, apoi tăiaţi în cubuleţe morcovul şi rădăcina de pătrunjel. Ceapa şi varza tăiaţi-le julienne. Tăiaţi afumătura fideluţă, prăjiţi-o într-o tigaie şi în untura obţinută căliţi ceapa, 3-4 minute la foc mic, apoi adăugaţi bulionul, mai căliţi 3 minute şi stingeţi cu 50 ml apă.
Puneţi la fiert legumele împreună cu varza, în 3 I apă şi după 30 de minute adăugaţi ceapa prăjită şi orezul. Potriviţi de sare şi piper. Serviţi supa caldă, cu mărar tocat, presărat pe deasupra.
Pofta buna!