Retete prajituri: Baclava cu migdale si nuca
PrinteazaBaclava cu migdale si nuca din: nuca, migdale, scortisoara, zahar fin, margarina, ulei de masline, foi pentru placinta, zahar, apa, cuisoare, zeama de lamaie.
- 375 g nuca
- 150 g migdale
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingura zahar fin
- 2 linguri margarina
- 1-2 linguri ulei de masline
- 16 foi pentru palcinta
pentru sirop:
- 1 ceasca zahar
- 2/3 ceasca apa
- 3 cuisoare
- 3 lingurite zeama de lamaie
Mod de preparare:
lntr-un castron se pune nucă tocată mărunt, migdalele măruntite, scorţişoara şi zahărul. Se amestecă bine şi se împarte în trei părţi egale compoziţia; Se aşază o foaie de plăcintă pe fundul unei tăvi unse cu ulei, după care mai aşezăm încă trei foi în acelaşi mod;
Se presară o parte din compoziţia făcută, peste care se aşază alte 4 foi, unse cu ulei, şi se presară a doua parte din compoziţie. La fel se procedează şi cu a treia parte din compoziţie, peste care se pune ultimul strat de foi unse cu grăsime;
Se taie aluatul deo lungul în 4 fâşii şi se pune la cuptor la foc potrivit timp de 30 min.; Intre timp, se pregăteşte siropul. Se pun ingredientele într-o crăticioară şi se lasă să dea în clocot, apoi se dă focul mai mic şi se fierbe circa 10 min., fără să se amestece; Peste prăjitura fierbinte se toarnă siropul rece şi se lasă să se răcească.
Baclava cu migdale si nuca
Pofta buna!