Retete prajituri: Baclava cu migdale si nuca

Printeaza

Baclava cu migdale si nuca din: nuca, migdale, scortisoara, zahar fin, margarina, ulei de masline, foi pentru placinta, zahar, apa, cuisoare, zeama de lamaie.

Ingrediente:Baclava_cu_migdale_si_nuca

  • 375 g nuca
  • 150 g migdale
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura zahar fin
  • 2 linguri margarina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 16 foi pentru palcinta

pentru sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 2/3 ceasca apa
  • 3 cuisoare
  • 3 lingurite zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

lntr-un castron se pune nucă tocată mărunt, migdalele măruntite, scorţişoara şi zahărul. Se amestecă bine şi se împarte în trei părţi egale compoziţia; Se aşază o foaie de plăcintă pe fundul unei tăvi unse cu ulei, după care mai aşezăm încă trei foi în acelaşi mod;

Se presară o parte din compoziţia făcută, peste care se aşază alte 4 foi, unse cu ulei, şi se presară a doua parte din compoziţie. La fel se procedează şi cu a treia parte din compoziţie, peste care se pune ultimul strat de foi unse cu grăsime;

Se taie aluatul deo lungul în 4 fâşii şi se pune la cuptor la foc potrivit timp de 30 min.; Intre timp, se pregăteşte siropul. Se pun ingredientele într-o crăticioară şi se lasă să dea în clocot, apoi se dă focul mai mic şi se fierbe circa 10 min., fără să se amestece; Peste prăjitura fierbinte se toarnă siropul rece şi se lasă să se răcească.

Baclava cu migdale si nuca

Baclava_cu_migdale_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.