Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 căței de usturoi, tocați fin O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate […]
Dovlecei cu sos de usturoi verde
PrinteazaDovlecei cu sos de usturoi verde din: dovlecei, oua, pesmet, faina, ulei, usturoi verde, smantana, malai, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 2 oua
- 100 g pesmet
- 100 g faina
- 4 linguri ulei
- 2 legaturi usturoi verde
- 200 ml smantana
- 200 g malai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în rondele şi mărunţiţi-l cu ajutorul unui blender până obţineţi un piure cât mai fin.
Adăugaţi în acesta smântână şi condimentaţi-l după plac. Puneţi-l la rece. Tăiaţi dovleceii în 6 – 8 segmente, pe lungime.
Treceţi fiecare bucată prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi prăjiţi-le în ulei pe toate părţile.
Scoateţi-le pe şerveţele pentru a elimina grăsimea de prisos. Puneţi la fiert 600ml apă cu puţină sare şi când apa începe să clocotească, adăugaţi treptat mălaiul.
Faceţi o mămăligă mai tare, fierbeţi-o cel puţin 20 de minute, amestecând mereu, pentru a nu se prinde de vas.
Scoateţi mămăliga pe un platou, lăsaţi-o puţin la răcit, apoi tăiaţi-o în felii.
Aranjaţi feliile pe un platou mai mare, deasupra puneţi dovleceii şi peste aceştia turnaţi sosul de usturoi.
Dovlecei cu sos de usturoi verde
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete
Pofta buna!