Dovlecei cu sos de usturoi verde

Printeaza

Dovlecei cu sos de usturoi verde din: dovlecei, oua, pesmet, faina, ulei, usturoi verde, smantana, malai, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei_cu_sos_de_usturoi_verde

  • 4 dovlecei
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 100 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml smantana
  • 200 g malai
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în rondele şi mărunţiţi-l cu ajutorul unui blender până obţineţi un piure cât mai fin.

Adăugaţi în acesta smântână şi condimentaţi-l după plac. Puneţi-l la rece. Tăiaţi dovleceii în 6 – 8 segmente, pe lungime.

Treceţi fiecare bucată prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi prăjiţi-le în ulei pe toate părţile.

Scoateţi-le pe şerveţele pentru a elimina grăsimea de prisos. Puneţi la fiert 600ml apă cu puţină sare şi când apa începe să clocotească, adăugaţi treptat mălaiul.

Faceţi o mămăligă mai tare, fierbeţi-o cel puţin 20 de minute, amestecând mereu, pentru a nu se prinde de vas.

Scoateţi mămăliga pe un platou, lăsaţi-o puţin la răcit, apoi tăiaţi-o în felii.

Aranjaţi feliile pe un platou mai mare, deasupra puneţi dovleceii şi peste aceştia turnaţi sosul de usturoi.

 

Dovlecei cu sos de usturoi verde

Dovlecei_cu_sos_de_usturoi_verde

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete

Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 căței de usturoi, tocați fin O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.