Carpaccio de sfecla
PrinteazaCarpaccio de sfecla din: sfecla rosie, otet de vin rosu, zahar brun, cimbru, ulei de masline, cas de capra, otet de vin rosu, ulei de masline, piper, zahar brun.
- 2 radacini de sfecla rosie decojite (a 200 g)
- 250 ml otet de vin rosu
- 80 g zahar brun
- 2 fire cimbru
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 chifle ciabatta
- 160 g cas de capra
- 2 fire de menta
dressing:
- 2 linguri otet de vin rosu
- 4 linguri ulei de masline
- piper
- 1 lingurita zahar brun
Mod de preparare:
Se decojesc rădăcinile de sfeclă şi se taie felii foarte subţiri.
Intr-o oală se amestecă oţetul cu zahăr şi 350 ml apă şi se dau în clocot.
Se adaugă cimbrul, apoi sfecla şi se acoperă cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moale 10 min.
Pentru dressing, se bate uleiul cu telul, împreună cu oţet, zahăr şi piper.
Se scurge sfecla şi se lasă să se răcească.
Se stropeşte apoi cu dressing şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze cca 2 ore.
Ciabatta se taie bucăţi şi se aşază pe o tavă cu hârtie de copt unsă; se dă la cuptor până ce devine crocantă.
Se zdrobeşte caşul cu furculiţa.
Feliile de sfeclă marinată se aşază pe o farfurie şi se presară caş şi frunze de mentă; se servesc cu ciabatta.
Carpaccio de sfecla
Pofta buna!
N-am mai auzit de carpaccio de sfecla pana acum!