Tarta cu bezea si zmeura
PrinteazaTarta cu bezea si zmeura din: aluat, zmeura, amidon, zahar tos, albusuri, zeama de lamaie, albusuri, zahar tos, amidon.
pentru tarta:
- 500 g aluat fraged
- 200 g zmeura
- 4 linguri amidon
- 225 g zahar tos
- 4 galbenusuri
- 100 ml zeama de lamaie
pentru bezea:
- 4 albusuri
- 140 g zahar tos
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Pe o suprafata presarata cu faina intinde aluatul intr-o foaie subtire. Asaza foaia in forma rotunda cu marginilie ondulate si preseaza bine cand se rumeneste. Intre timp, zdrobeste fructele in tocatorul electric si trece-le prin sita. Lasa deoparte.
Taie excesul de aluat si inteapa din loc in loc. Aşază deasupra hârtie de copt şi boabe de fasole şi dă la cuptor 15 min. îndepărtează folia şi boabele şi dă din nou la cuptor 10 min.
Combină amidonul, zahărul şi 225 ml apă şi pune la fiert, până când se îngroaşă, la vasul de pe foc, adaugă gălbenuşurile şi amestecă pentru omogenizare. Adaugă apoi zeama de lămâie şi piureul de zmeură.
Toarnă în formă şi dă la cuptor 10 min.
ntre timp, bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul, până când bezeaua se întăreşte şi devine lucioasă. Adaugă amidonul şi apoi pune spuma pe tartă, cu lingura, fără să nivelezi suprafaţa. Dă din nou la cuptor pe nivelul cel mai de jos, până când se rumeneşte şi se întăreşte. Lasă să se răcească şi serveşte la temperatura camerei sau rece.
Tarta cu bezea si zmeura
Pofta buna!