Tarta cu bezea si zmeura

Printeaza

Tarta cu bezea si zmeura din: aluat, zmeura, amidon, zahar tos, albusuri, zeama de lamaie, albusuri, zahar tos, amidon.

Ingrediente:Tarta_cu_bezea_si_zmeura

pentru tarta:

  • 500 g aluat fraged
  • 200 g zmeura
  • 4 linguri amidon
  • 225 g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml zeama de lamaie

pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 140 g zahar tos
  • 1 lingurita amidon

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Pe o suprafata presarata cu faina intinde aluatul intr-o foaie subtire. Asaza foaia in forma rotunda cu marginilie ondulate si preseaza bine cand se rumeneste. Intre timp, zdrobeste fructele in tocatorul electric si trece-le prin sita. Lasa deoparte.

Taie excesul de aluat si inteapa din loc in loc. Aşază deasupra hârtie de copt şi boabe de fasole şi dă la cuptor 15 min. îndepărtează folia şi boabele şi dă din nou la cuptor 10 min.

Combină amidonul, zahărul şi 225 ml apă şi pune la fiert, până când se îngroaşă, la vasul de pe foc, adaugă gălbenuşurile şi amestecă pentru omogenizare. Adaugă apoi zeama de lămâie şi piureul de zmeură.
Toarnă în formă şi dă la cuptor 10 min.

ntre timp, bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul, până când bezeaua se întăreşte şi devine lucioasă. Adaugă amidonul şi apoi pune spuma pe tartă, cu lingura, fără să nivelezi suprafaţa. Dă din nou la cuptor pe nivelul cel mai de jos, până când se rumeneşte şi se întăreşte. Lasă să se răcească şi serveşte la temperatura camerei sau rece.

Tarta cu bezea si zmeura

Tarta_cu_bezea_si_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.