Ciuperci cu salata
PrinteazaCiuperci cu salata din: ciuperci, sunca presata, ceapa, dovlecel, ardei gras, rosie, ulei de masline, unt, seminte de pin, parmezan, sare, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente:
- 8 ciuperci champignon cu palarii mari
- 100 g sunca presata
- 1 ceapa mica
- 1 dovlecel subtire
- 1 ardei gras rosu
- 1 rosie
- 1 lingura ulei de masline
- 50 g unt
- 1 lingura seminte de pin
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le tai cubuleţe sau felii subţiri, după plac, le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le laşi să stea 10 minute.
Rumeneşti uşor seminţele de pin într-o tigaie neaderentă şi le amesteci cu restul legumelor din salată.
Separat, speli ciupercile, scoţi cu grijă picioruşele ca să nu se rupă pălăriile, pui câte puţin unt în fiecare pălărie şi le umpli cu salata de legume, adaugi felii subţiri de şuncă şi le introduci în cuptorul bine încins circa 20 de minute.
Le presari cu parmezan ras, le decorezi cu frunze de busuioc şi le serveşti imediat.
Ciuperci cu salata
Pofta buna!