Mancare de cartofi cu ciuperci
PrinteazaMancare de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
- 300 g ciuperci proaspete sau de la congelator
- 150 g orez
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- 300 m suc de roşii
- 2 legături pătrunjel
- 50 g margarină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, morcovii, ţelina, ceapa şi ciupercile. Tai apoi cartofii feii subţiri şi le rumeneşti câteva minute în ulei încins.
Ceapa o tai mărunt, o căleşti separat, apoi adaugi morcovii tăiaţi rondele, ciupercile tăiate feliuţe şi ţelina tocată.
Pui şi orezul, potriveşti gustul de sare şi piper şi le laşi pe foc mic, să se înmoaie.
Aşezi apoi într-o tavă unsă cu margarină feliile de cartofi, pui compoziţia de legume cu orez, torni sucul de roşii, presari puţină sare şi dai mâncarea la cuptor pentru 30 de minute.
După ce o scoţi din cuptor, presari verdeaţa tocată.
Mancare de cartofi cu ciuperci
Poftă bună!
Buna mancarea de cartofi cu ciuperci.