Ciorba de fasole cu sfecla rosie
PrinteazaCiorba de fasole cu sfecla rosie
- 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic)
- 1 sfeclă roşie (de 200-350 g)
- 1-2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3-4 roşii
- borş sau zeamă de castraveţi muraţi
- leuştean
- frunze de ţelină
- 1 linguriţă condiment
- sare
Mod de preparare:
Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi o limpezeşti în 2-3 ape şi o pui la fiert în apă rece.
Cureţi morcovul, ceapa, ardeiul gras, roşiile şi sfecla roşie. Dai morcovul pe râzătoare, tai ardeiul şi ceapa mărunt şi le căleşti împreună. Când fasolea a fiert pe jumătate, pui legumele călite şi laşi să fiarbă.
După ce toate au fiert bine, adaugi roşiile şi sfecla (crudă) date pe râzătoare. Mai laşi 20-25 de minute la fiert, pui condiment după gust, acreşti cu borş sau cu zeamă de castraveţi şi presari leuşteanul şi frunzele de ţelină tăiate mărunt.
Poftă bună!
Imi place ciorba de fasole, dar cat mai simpla.