Salata picanta de post
PrinteazaSalata picanta de post
Ingrediente:
- 2 ţeline
- 2 morcovi
- 1 ceapă roşie
- 2 gogoşari din oţet
- zeama de la o lămâie
- 1 linguriţă hrean răzălit
- ulei
- muştar
- 100 g măsline
- piper
- sare
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Salata picanta de post: Cureţi ceapa, ţelina şi morcovii, apoi le dai pe răzătoarea mică. Tai foarte mărunt măslinele şi un gogoşar (unul îl păstrezi ca să ornezi salata).
Amesteci treptat uleiul cu muştarul până obţii o maioneză şi când e gata adaugi şi zeama de lămâie.
Potriveşti de sare, piper, pui şi hreanul răzălit, le amesteci pe toate şi ornezi cu frunze de pătrunjel, felii de gogoşar şi măsline.
Poftă bună!
Foarte buna salata!