Inghetata de ciocolata cu sos si fistic
PrinteazaInghetata de ciocolata cu sos si fistic din: smantana, zahar pudra, oua, zahar tos, ciocolata amaruie, cacao, sos de ciocolata, fistic, fursecuri.
- 500 ml smantana grasa
- 110 g zahar pudra
- 3 oua
- 75 g zahar tos
- 200 g ciocolata amaruie
- 4 linguri cacao
pentru servit:
- sos de ciocolata
- fistic
- fursecuri
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră până ce se albesc Si apoi se amestecă bine cu smântână.Ciocolata ruptă bucăţi se topeşte şi apoi se amestecă cu crema de smântână şi cacaua.
Se bat albuşurile spumă si, după ce spuma începe să se formeze, se adaugă zahărul tos si se continuă baterea până ce zahărul se topeşte.
Spuma de albuş se amestecă bine cu crema de cacao si se toarnă noua cremă într-o cutie care se lasă la congelator pentru aproximativ 4 ore. Se serveşte cu sos de ciocolată, fistic şi fursecuri.
Inghetata de ciocolata cu sos si fistic
Pofta buna!