Ingheţată de fistic cu sofran
PrinteazaIngheţată de fistic cu sofran din: fistic, lapte, galbenusuri, sare, zahar, sofran, ciocolata amaruie.
- 100 g fistic
- 1/2 l lapte
- 4 galbenusuri
- 1 praf de sare
- 200 g zahar
- cateva fire de sofran
- 50 g ciocolata amaruie pentru decor
Mod de preparare:
Prăjeşti fisticul şi îl macini. Fierbi 100 ml lapte şi presari fisticul măcinat. Clocoteşti 100 ml lapte şi presari petalele de şofran. Amesteci până când şofranul colorează laptele, apoi adaugi şi restul de lapte.
Freci gălbenuşurile cu sarea şi zahărul, până îşi dublează volumul şi obţii o pastă de un galben deschis. Adaugi fisticul opărit şi laptele cu şofran, în fir subţire, amestecând continuu.
Fierbi crema pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecând până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi mixezi până se răceşte crema. Torni îngheţata într-o formă umedă şi o congelezi pentru cel puţin 3 ore.
La începutul congelării, amesteci crema de 2-3 ori, la interval de aproximativ 30 de minute. Serveşti îngheţata în cupe, ornată cu aşchii de ciocolată şi cu fistic.
Ingheţată de fistic cu sofran
Pofta buna!