Ingheţată de fistic cu sofran

Printeaza

Ingheţată de fistic cu sofran din: fistic, lapte, galbenusuri, sare, zahar,  sofran, ciocolata amaruie.

Ingrediente:Inghetata_de_fistic_cu_sofran

  • 100 g fistic
  • 1/2 l lapte
  • 4 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • cateva fire de sofran
  • 50 g ciocolata amaruie pentru decor

 

Mod de preparare:

Prăjeşti fisticul şi îl macini. Fierbi 100 ml lapte şi presari fisticul măcinat. Clocoteşti 100 ml lapte şi presari petalele de şofran. Amesteci până când şofranul colorează laptele, apoi adaugi şi restul de lapte.

Freci gălbenuşurile cu sarea şi zahărul, până îşi dublează volumul şi obţii o pastă de un galben deschis. Adaugi fisticul opărit şi laptele cu şofran, în fir subţire, amestecând continuu.

Fierbi crema pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecând până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi mixezi până se răceşte crema. Torni îngheţata într-o formă umedă şi o congelezi pentru cel puţin 3 ore.

La începutul congelării, amesteci crema de 2-3 ori, la interval de aproximativ 30 de minute. Serveşti îngheţata în cupe, ornată cu aşchii de ciocolată şi cu fistic.

Ingheţată de fistic cu sofran

Inghetata_de_fistic_cu_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.