Ghiveci cu legume si verdeata
PrinteazaGhiveci cu legume si verdeata din: dovlecel, vanata, cartofi noi, ardei gras, rosii, piper rosu, usturoi, praz, patrunjel, apa busuioc, sare, ulei.
- 1 dovlecel mare
- 1 vanata potrivita
- 500 g cartofi noi
- 1 ardei gras rosu mare
- 2 rosii
- piper rosu
- piper negru
- 5 catei de usturoi
- 2 tije de praz sau 1 legatura ceapa alba
- 1 legatura patrunjel
- 100 ml apa
- frunze de busuioc
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi de coajă dovlecelul, cartofii, usturoiul şi prazul. Le speli şi le laşi la scurs. Speli roşiile, vânătă şi ardeiul gras. Le tai şi le îndepărtezi cotoarele. Vânătă o dai cu sare şi o laşi la scurs 15 minute. Speli verdeata si o lasi la scurs.
Tai cartofii în patru şi îi pui la cuptor într-un vas cu ulei. îi coci la foc mediu şi mai torni, din când în când, câte puţină apă (sunt gata cand s-au rumenit).
Torni puţin ulei într-o tigaie mare şi rumeneşti restul legumelor (fără usturoi). Când sunt gata, adaugi usturoiul tăiat feliuţe, cartofii şi 100 ml de apă. Condimentezi cu sare, piper roşu şi negru, după gust. Amesteci uşor şi laşi un pic la fiert în tigaie, cu capacul pus, pentru a permite aromelor să se combine.
Dai deoparte şi decorezi ghiveciul în momentul servirii cu verdeaţă tocată.
Ghiveci cu legume si verdeata
Pofta buna!
Nu prea se mai face ghiveci prin casele romanilor
Simplu si bun ghiveciul asta
NU prea mi-a iesit cum am vrut ghiveciul asta