Friptura de vita cu pesto
PrinteazaFriptura de vita cu pesto din: telina, morcovi, ceapa, telina apio, ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, caju, usturoi, zeama de lamaie, parmezan.
- 250 g telina, curatata si taiate cubulete
- 300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime
- 3 salote sau cepe mici, taiate in sferturi
- 3 tulpini de telina Apio, taiate pe jumatate pe lungime, plus o mana de frunze
- 2 1/2 linguri ulei de masline
- 2 bucati de antricoate de vita, a cate 250 g fiecare
- 1 andiva alba sau rosie, frunzele separate, cu inima taiata in sferturi
pentru pesto:
- 1 legatura mica de patrunjel
- 25 de caju
- 1 catel mic de usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 3 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Pune toate legumele, în afară de andive, într-o tavă nonaderentă.
Stropeşte-le cu 2 linguri de ulei de măsline şi asezonează-le. Amestecă totul şi împrăştie legumele într-un singur strat.
Dă-le la cuptor timp de 45 de minute, întorcându-le o dată sau de două ori, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor.
Intre timp, pregăteşte pesto. Pune pătrunjelul, alunele caju şi usturoiul într-un robot de bucătărie.
Mixează-le până când obţii o pastă cremoasă, apoi adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, parmezanul şi asezonează.
Poţi ajusta grosimea sosului adăugând mai mult ulei, dacă doreşti.
Incinge un grătar sau o tigaie-grill. Masează carnea cu uleiul rămas şi asezoneaz-o.
Frige bucăţile pe ambele părţi timp de 4 minute sau mai mult, ţinând cont de grosimea cărnii.
Lasă friptura să se odihnească timp de 5 minute, acoperită cu folie de aluminiu.
Amestecă frunzele de andivă cu cele de ţelină Apio şi cu legumele coapte.
Serveşte-le împreună cu friptura şi cu sosul pesto.
Friptura de vita cu pesto
Pofta buna!