Friptura de vita cu pesto

Printeaza

Friptura de vita cu pesto din: telina, morcovi, ceapa, telina apio, ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, caju, usturoi, zeama de lamaie, parmezan.

 

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_pesto

  • 250 g telina, curatata si taiate cubulete
  • 300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime
  • 3 salote sau cepe mici, taiate in sferturi
  • 3 tulpini de telina Apio, taiate pe jumatate pe lungime, plus o mana de frunze
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • 2 bucati de antricoate de vita, a cate 250 g fiecare
  • 1 andiva alba sau rosie, frunzele separate, cu inima taiata in sferturi

pentru pesto:

  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 25 de caju
  • 1 catel mic de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 3 linguri de parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Pune toate legumele, în afară de andive, într-o tavă nonaderentă.

Stropeşte-le cu 2 linguri de ulei de măsline şi asezonează-le. Amestecă totul şi împrăştie legumele într-un singur strat.

Dă-le la cuptor timp de 45 de minute, întorcându-le o dată sau de două ori, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor.

Intre timp, pregăteşte pesto. Pune pătrunjelul, alunele caju şi usturoiul într-un robot de bucătărie.

Mixează-le până când obţii o pastă cremoasă, apoi adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, parmezanul şi asezonează.

Poţi ajusta grosimea sosului adăugând mai mult ulei, dacă doreşti.

Incinge un grătar sau o tigaie-grill. Masează carnea cu uleiul rămas şi asezoneaz-o.

Frige bucăţile pe ambele părţi timp de 4 minute sau mai mult, ţinând cont de grosimea cărnii.

Lasă friptura să se odihnească timp de 5 minute, acoperită cu folie de aluminiu.

Amestecă frunzele de andivă cu cele de ţelină Apio şi cu legumele coapte.

Serveşte-le împreună cu friptura şi cu sosul pesto.

 

Friptura de vita cu pesto

Friptura_de_vita_cu_pesto

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.