Somon la gratar cu ceapa verde si nuca
PrinteazaSomon la gratar cu ceapa verde si nuca din: somon, ulei de masline extravirgin, ardei iute, lamaie, patrunjel, ceapa verde, vanata, pesmet, nuca, sare, piper.
- 4 bucati de somon (100-150 g/portie)
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- 1 ardei iute (facultativ)
- 4 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 3 linguri cu patrunjel tocat
- 2 fire de ceapa verde
- 4 felii de vanata
- 2 linguri cu pesmet
- 1 lingura cu nuca macinata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă 75 ml de ulei de măsline cu usturoiul zdrobit, ceapa verde, pătrunjelul şi ardeiul iute tocat fin. Adaugă zeama de la o lămâie şi pune bucăţile de peşte. Acoperă şi lasă-le la rece 30 de minute.
Infige bucăţile de peşte pe bete de frigăruie înmuiate în apă cel puţin o oră şi frige-le pe grătarul încins, cinci minute pe fiecare parte. Pune alături feliile de vânătă.
Separat, rumeneşte pesmetul şi nuca măcinată în uleiul de măsline rămas. Aşază peştele fript pe o felie de vânătă coaptă şi presară amestecul de pesmet, Deasupra, pune o lingură din amestecul de marinată.
Somon la gratar cu ceapa verde si nuca
Pofta buna!