Somon la gratar cu ceapa verde si nuca

Printeaza

Somon la gratar cu ceapa verde si nuca din: somon, ulei de masline extravirgin, ardei iute, lamaie, patrunjel, ceapa verde, vanata, pesmet, nuca, sare, piper.

Ingrediente:Somon_la_gratar_cu_ceapa_verde_si_nuca

  • 4 bucati de somon (100-150 g/portie)
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 ardei iute (facultativ)
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri cu patrunjel tocat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 4 felii de vanata
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 lingura cu nuca macinata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă 75 ml de ulei de măsline cu ustu­roiul zdrobit, ceapa verde, pătrunjelul şi ardeiul iute tocat fin. Adaugă zeama de la o lămâie şi pune bucăţile de peşte. Acoperă şi lasă-le la rece 30 de minute.

Infige bucăţile de peşte pe bete de frigăruie înmuiate în apă cel puţin o oră şi frige-le pe grătarul încins, cinci minu­te pe fiecare parte. Pune alături feliile de vânătă.

Separat, rumeneşte pesmetul şi nuca măcinată în uleiul de măsline rămas. Aşază peştele fript pe o felie de vânătă coaptă şi presară amestecul de pesmet, Deasupra, pune o lingură din ames­tecul de marinată.

Somon la gratar cu ceapa verde si nuca

Somon_la_gratar_cu_ceapa_verde_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.