Mămăliguţă cu brânză si cimbru
PrinteazaMămăliguţă cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de masline, otet din vin si branza de burduf.
- 300 g malai
- 1 l apa
- 1 lingurita sare
- 3 cepe
- 3 crengute de cimbru
- 30 ml ulei de masline
- 20 ml otet din otet
- 200 g branza de burduf
Mod de preparare:
Fierbi apa cu sarea şi 2 linguri de mălai, iar când clocoteşte, presari mălaiul rămas şi amesteci energic. Faci câteva gropiţe adânci în mămăligă şi laşi să fiarbă la foc mic, 20 de minute. Răstorni mămăliga şi, rece, o tai în felii groase, pe care le frigi într-o tigaie unsă cu 1 lingură de ulei.
Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în uleiul încins. Presari în tigaie şi frunzele de pe 2 rămurele de cimbru. înăbuşi ceapa sub capac, 20 de minute, la foc mic. Stingi cu oţet, amesteci şi iei tigaia de pe foc. Serveşti mămăliga cu brânză şi sosul de ceapă, presărate cu cimbru.
Mămăliguţă cu brânză si cimbru
Pofta buna!