Mămăliguţă cu brânză si cimbru

Printeaza

Mămăliguţă cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de masline, otet din vin si branza de burduf.

Ingrediente:Mamaliguta_cu_brânza_si_cimbru

  • 300 g malai
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 3 cepe
  • 3 crengute de cimbru
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 ml otet din otet
  • 200 g branza de burduf

 

Mod de preparare:

Fierbi apa cu sarea şi 2 linguri de mălai, iar când clocoteşte, presari mălaiul rămas şi amesteci energic. Faci câteva gropiţe adânci în mămăligă şi laşi să fiarbă la foc mic, 20 de minute. Răstorni mămăliga şi, rece, o tai în felii groase, pe care le frigi într-o tigaie unsă cu 1 lingură de ulei.

Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în uleiul încins. Presari în tigaie şi frunzele de pe 2 rămurele de cim­bru. înăbuşi ceapa sub ca­pac, 20 de minute, la foc mic. Stingi cu oţet, ames­teci şi iei tigaia de pe foc. Serveşti mămăliga cu brânză şi sosul de ceapă, presărate cu cimbru.

Mămăliguţă cu brânză si cimbru

Mamaliguta_cu_brânza_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.