Burgeri cu carne de porc si chorizo
PrinteazaBurgeri cu carne de porc si chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, coriandru, mix de fasole, ou, ulei de masline, chifle ciabatta, smantana, avocado, frunze de rucola.
- 100 g carnati chorizo, scosi din piele
- 3 carnati de porc, proaspete, scosi din piele
- 1/4 lingurita de paprika afumata
- 1 lingura zeama de lime, plus felii de lime pentru servit
- 1 legatura mica de coriandru, tocat
- 200 g mix de fasole din conserva, scursa si clatita
- 1 ou mediu, batut usor
- 1 1/2 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit
- 2 chifle ciabatta, taiate pe jumatate si prajite
- smantana, felii de avocado, frunze de rucola si chipsuri pentru servit, optional
Mod de preparare:
Amestecă într-un robot de bucătărie carnea de chorizo şi de cârnaţi de porc, paprika afumată, zeama de lime şi coriandrul, până se omogenizează. Adaugă fasolea şi asezonează bine, apoi amestecă din nou. Răstoarnă totul într-un bol şi adaugă jumătate din cantitatea de ou bătut, pentru a lega compoziţia.
Formează 2 burgeri mari, acoperă-i şi lasă-i la frigider 15 minute. Intre timp, încinge grătarul sau o tigaie-grill. Prăjeşte burgerii câte 3 minute pe fiecare parte. Transferă-i apoi într-o tavă şi dă-i la cuptor 10 minute, până se pătrund.
Serveşte burgerii în chifle cu smântână, avocado şi rucola, alături de chipsuri şi de felii de lime, după preferinţă.
Burgeri cu carne de porc si chorizo
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de burgeri
Vreau si eu un burger din asta