Burgeri cu carne de porc si chorizo

Printeaza

Burgeri cu carne de porc si chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, coriandru, mix de fasole, ou, ulei de masline, chifle ciabatta, smantana, avocado, frunze de rucola.

Ingrediente:Burgeri_cu_carne_de_porc_si_chorizo

  • 100 g carnati chorizo, scosi din piele
  • 3 carnati de porc, proaspete, scosi din piele
  • 1/4 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingura zeama de lime, plus felii de lime pentru servit
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat
  • 200 g mix de fasole din conserva, scursa si clatita
  • 1 ou mediu, batut usor
  • 1 1/2 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit
  • 2 chifle ciabatta, taiate pe jumatate si prajite
  • smantana, felii de avocado, frunze de rucola si chipsuri pentru servit, optional

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un robot de bucătărie carnea de chorizo şi de cârnaţi de porc, paprika afumată, zeama de lime şi coriandrul, până se omogenizează. Adaugă fasolea şi asezonează bine, apoi amestecă din nou. Răstoarnă totul într-un bol şi adaugă jumătate din cantitatea de ou bătut, pentru a lega compoziţia.

Formează 2 burgeri mari, acoperă-i şi lasă-i la frigider 15 minute. Intre timp, încinge grătarul sau o tigaie-grill. Prăjeşte burgerii câte 3 minute pe fiecare parte. Transferă-i apoi într-o tavă şi dă-i la cuptor 10 minute, până se pătrund.

Serveşte burgerii în chifle cu smântână, avocado şi rucola, alături de chipsuri şi de felii de lime, după preferinţă.

Burgeri cu carne de porc si chorizo

Burgeri_cu_carne_de_porc_si_chorizo

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Daniela Melinte

    Mi-ai facut pofta de burgeri

  2. Gabriela Martin

    Vreau si eu un burger din asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.