Drob de morcovi
PrinteazaDrob de morcovi
- 2 cani de orez fiert
- 2 căni de morcovi daţi pe răzătoarea mică
- 1 cană de pesmet
- 2 cepe mari şi 1 ardei tăiate mărunt
- 3 linguri de ulei
- 1 şi 1/2 cană de apă caldă
- 1/2 linguriţă de sare
- 5-6 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă de cimbru uscat
- pătrunjel
Mod de preparare:
Amesteci uleiul cu apa, apoi adaugi morcovii, ardeiul şi ceapa, usturoiul pisat, sarea, verdeaţa, cimbrul, pesmetul, orezul şi le amesteci foarte bine.
Ungi un vas cu ulei, torni compoziţia şi o coci acoperită, la foc potrivit, 45 de minute, apoi o scoţi, îi iei capacul şi o mai laşi în cuptor 10 minute.
Poftă bună!
Cel mai mult imi place drobul de miel. Drobul de legume n-are farmec 🙂