Quesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar

Printeaza

Quesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar din: ceapa, ulei de masline, usturoi, chimion, pasta de tomate, fasole boabe, dovlecei, cheddar, ardei iute, coriandru, lipii tortilla.

Ingrediente:

  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, feliati subtire
  • 2 lingurite de chimion macinat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 conserva de 400 g boabe de fasole, scurse si clatite
  • 3 dovlecei, feliati
  • 175 g de Cheddar, ras
  • 1 ardei iute verde, tocat marunt
  • 1 mana mare de coriandru, tocat mare
  • 8 lipii tortilla

 

Mod de preparare:

Incinge o tigaie mare cu jumătate din cantitatea de ulei. Sotează ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie.

Adaugă usturoiul şi chimionul, apoi sotează-le împreună timp de 1  minut.

Adaugă pasta de tomate, fasolea şi câteva linguri de apă. Incălzeşte-le bine, apoi zdrobeşte-le cu o furculiţă şi asezonează după gust.

Intre timp, amestecă feliile de dovlecei cu uleiul rămas şi asezonează-le.

Incinge un grătar sau o tigaie-grill şi frige dovleceii până se înmoaie, apoi lasă-i deoparte.

Amestecă Cheddarul cu ardeiul iute şi coriandrul într-un castron.

Unge jumătate din lipiile tortilla cu piureul de fasole. Aşază peste fiecare felii de dovlecei şi presară amestecul de brânză.

Aşază deasupra celelalte lipii şi presează-le.

Frige-le pe grătar sau în tigaia-grill timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc uşor.

Intoarce-le cu grijă o singură dată şi serveşte-le tăiate în sferturi.

 

Quesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar

Quuesadilla_cu_legume_la_gratar_si_branza_Cheddar

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.