Quesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar
PrinteazaQuesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar din: ceapa, ulei de masline, usturoi, chimion, pasta de tomate, fasole boabe, dovlecei, cheddar, ardei iute, coriandru, lipii tortilla.
Ingrediente:
- 1 ceapa, tocata marunt
- 4 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi, feliati subtire
- 2 lingurite de chimion macinat
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 conserva de 400 g boabe de fasole, scurse si clatite
- 3 dovlecei, feliati
- 175 g de Cheddar, ras
- 1 ardei iute verde, tocat marunt
- 1 mana mare de coriandru, tocat mare
- 8 lipii tortilla
Mod de preparare:
Incinge o tigaie mare cu jumătate din cantitatea de ulei. Sotează ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă usturoiul şi chimionul, apoi sotează-le împreună timp de 1 minut.
Adaugă pasta de tomate, fasolea şi câteva linguri de apă. Incălzeşte-le bine, apoi zdrobeşte-le cu o furculiţă şi asezonează după gust.
Intre timp, amestecă feliile de dovlecei cu uleiul rămas şi asezonează-le.
Incinge un grătar sau o tigaie-grill şi frige dovleceii până se înmoaie, apoi lasă-i deoparte.
Amestecă Cheddarul cu ardeiul iute şi coriandrul într-un castron.
Unge jumătate din lipiile tortilla cu piureul de fasole. Aşază peste fiecare felii de dovlecei şi presară amestecul de brânză.
Aşază deasupra celelalte lipii şi presează-le.
Frige-le pe grătar sau în tigaia-grill timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc uşor.
Intoarce-le cu grijă o singură dată şi serveşte-le tăiate în sferturi.
Quesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar
Pofta buna!