Ficăţei cu sos curry şi cartofi
PrinteazaFicăţei cu sos curry şi cartofi din: ficatei de pui, cartofi, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei, condiment, piper, patrunjel, smantana, unt, mustar cu hrean, curry, sare, piper.
- 1 kg ficatei de pui
- 1 kg cartofi mai mici
- 2 cepe de dimensiune mijlocie
- 3 capatani de usturoi
- 100 ml sos de soia
- 100 ml ulei
- condiment din legume uscate
- piper negru
- 1 legatura patrunjel
pentru sos:
- 400 g smantana
- 40 g unt
- 200 g mustar cu hrean
- 1 lingurita cu varf curry
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ficăţeii şi îi înăbuşi într-o tigaie antiaderentă, cu 20 ml ulei. Când s-au prăjit pe o parte, îi întorci şi îi stropeşti cu sosul de soia, iar după 2-3 minute, stingi focul.
Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Când sunt pe jumătate fierţi, îi scurgi şi îi decojeşti. Cureţi ceapa şi o tai julien.
Aşezi în tavă ficăţeii, cartofii şi ceapa. Presari condiment din legume uscate şi piper şi stropeşti cu mujdei (usturoi zdrobit, amestecat cu puţină apă), cu uleiul rămas şi cu două pahare de apă călduţă.
Introduci tava în cuptor, la foc mediu, până când se rumenesc cartofii şi ficăţeii, iar apa scade.
Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie antiaderentă, adaugi muştarul şi mixezi, apoi încorporezi smântână, curry, piper şi sare după gust.
Serveşti ficăţeii şi cartofii cu sosul cald sau rece, presăraţi cu pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!