Ficăţei cu sos curry şi cartofi

Printeaza

Ficăţei cu sos curry şi cartofi din: ficatei de pui, cartofi, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei, condiment, piper, patrunjel, smantana, unt, mustar cu hrean, curry, sare, piper.

Ingrediente:Ficăţei cu sos curry şi cartofi

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1 kg cartofi mai mici
  • 2 cepe de dimensiune mijlocie
  • 3 capatani de usturoi
  • 100 ml sos de soia
  • 100 ml ulei
  • condiment din legume uscate
  • piper negru
  • 1 legatura patrunjel

pentru sos:

  • 400 g smantana
  • 40 g unt
  • 200 g mustar cu hrean
  • 1 lingurita cu varf curry
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli ficăţeii şi îi înăbuşi într-o tigaie antiaderentă, cu 20 ml ulei. Când s-au prăjit pe o parte, îi întorci şi îi stro­peşti cu sosul de soia, iar după 2-3 minute, stingi focul.

Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Când sunt pe jumătate fierţi, îi scurgi şi îi decojeşti. Cureţi ceapa şi o tai julien.

Aşezi în tavă ficăţeii, cartofii şi ceapa. Presari condiment din legume uscate şi piper şi stropeşti cu mujdei (usturoi zdrobit, amestecat cu puţină apă), cu uleiul rămas şi cu două pahare de apă călduţă.

Introduci tava în cuptor, la foc mediu, până când se rumenesc cartofii şi fică­ţeii, iar apa scade.

Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie antiaderentă, adaugi muştarul şi mixezi, apoi încorporezi smântâ­nă, curry, piper şi sare după gust.

Serveşti ficăţe­ii şi cartofii cu sosul cald sau rece, presăraţi cu pătrunjel fin tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.