Somon cu verdeturi si ghimbir
PrinteazaSomon cu verdeturi din: somon, zeama de lamaie, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata verde, salata rosie, rucola, salata romana, cicoare, valeriana, iceberg.
- 2 bucati somon
- 2 linguri zeama de lamaie sau lime
- 1 linguita ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite mustar de Dijon
- 5 linguri ulei
- 2 1/2 linguri marar tocat
- 2 1/2 busuioc tocat
- 1 punci (circa 250 g ) amestec de frunze pentru salata (salata verde si rosie, rucola, salata romana, cicoare, valeriana, iceberg)
Mod de preparare:
Amestecaţi zeama de lămâie cu ghimbirul ras mărunt şi cu muştarul. Bateţi continuu şi încorporaţi în amestec 4 linguri de ulei, puţin câte puţin. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Ungeţi bucăţile de peşte cu restul de ulei, pudraţi-le cu sare şi piper.
Aşezaţi fiecare bucată pe folie de aluminiu unsă cu puţin ulei. Puneţi pe fiecare câte 1 lingură de mărar şi 1 lingură de busuioc, presând verdeţurile să stea lipite de peşte. înfăşuraţi cu folia şi puneţi pachetele pe grătar sau în cuptorul foarte bine încins.
Coaceţi-le cam 3-4 min pe fiecare parte (în funcţie de grosime). Luaţi pachetele de pe foc şi lăsaţi-le să stea câteva minute înainte să le desfaceţi. Incorporaţi în sos restul de mărar şi busuioc. Distribuiţi pe două farfurii amestecul de frunze de salată.
Turnaţi puţin sos, puneţi deasupra câte o bucată de peste şi mai stropiţi cu ceva sos.
Somon cu verdeturi si ghimbir
Pofta buna!
Foarte bun somonul