Somon cu verdeturi si ghimbir

Printeaza

Somon cu verdeturi din: somon, zeama de lamaie, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata verde, salata rosie, rucola, salata romana, cicoare, valeriana, iceberg.

Ingrediente:Somon_cu_verdeturi_si_ghimbir

  • 2 bucati somon
  • 2 linguri zeama de lamaie sau lime
  • 1 linguita ghimbir proaspat ras
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 5 linguri ulei
  • 2 1/2 linguri marar tocat
  • 2 1/2 busuioc tocat
  • 1 punci (circa 250 g ) amestec de frunze pentru salata (salata verde si rosie, rucola, salata romana, cicoare, valeriana, iceberg)

 

Mod de preparare:

Amestecaţi zeama de lămâie cu ghimbirul ras mărunt şi cu muştarul. Bateţi continuu şi încorporaţi în amestec 4 linguri de ulei, puţin câte puţin. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Ungeţi bucăţile de peşte cu restul de ulei, pudraţi-le cu sare şi piper.

Aşezaţi fiecare bucată pe folie de aluminiu unsă cu puţin ulei. Puneţi pe fiecare câte 1 lingură de mărar şi 1 lingură de busuioc, presând verdeţurile să stea lipite de peşte. înfăşuraţi cu folia şi puneţi pachetele pe grătar sau în cuptorul foarte bine încins.

Coaceţi-le cam 3-4 min pe fiecare parte (în funcţie de grosime). Luaţi pachetele de pe foc şi lăsaţi-le să stea câteva minute înainte să le desfaceţi. Incorporaţi în sos restul de mărar şi busuioc. Distribuiţi pe două farfurii amestecul de frunze de salată.

Turnaţi puţin sos, puneţi deasupra câte o bucată de peste şi mai stropiţi cu ceva sos.

Somon cu verdeturi si ghimbir

Somon_cu_verdeturi_si_ghimbir

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mariana Constantin

    Foarte bun somonul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.