Supa de linte cu slanina si foi de dafin
PrinteazaSupa de linte cu slanina si foi de dafin
- 250 g linte
- 2 cepe potrivite
- ulei
- sare
- boia dulce
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 ţelina mai mica
- 50 g afumata
- condimente
- foi de dafin
- frunze de ţelina
- făină
Mod de preparare:
De cu seară pui lintea la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăiată mărunt, adaugi puţină făină, stingi cu apă şi pui şi lintea înmuiată. Cureţi morcovul, pătrunjelul şi ţelina, le tai cubuleţe şi le adaugi la fiert în oala cu linte.
Pui şi ceapa rămasă (întreagă) şi bucata de slăninuţă, potriveşti de sare şi boia după gust şi laşi să fiarbă.
Când e gata, pui foi de dafin, un cubuleţ sau un vârf de cuţit de condiment (după gust) şi frunzele de ţelină tăiate mărunt. Când o aduci la masă scoţi ceapa şi slăninuţă.
Poftă bună!
N-am mancat niciodata supa de linte. Merita incercat.