Supa de linte cu slanina si foi de dafin

Printeaza

 Supa de linte cu slanina si foi de dafin

Ingrediente:Supa de linte cu slanina si foi de dafin

  • 250 g linte
  • 2 cepe potrivite
  • ulei
  • sare
  • boia dulce
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ţelina mai mica
  • 50 g afumata
  • condimente
  • foi de dafin
  • frunze de ţelina
  • făină

 

Mod de preparare:

De cu seară pui lintea la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăia­tă mărunt, adaugi puţină făină, stingi cu apă şi pui şi lintea înmuiată. Cureţi morcovul, pătrunjelul şi ţelina, le tai cubuleţe şi le adaugi la fiert în oala cu linte.

Pui şi ceapa rămasă (întreagă) şi bucata de slăninuţă, potriveşti de sare şi boia după gust şi laşi să fiarbă.

Când e gata, pui foi de dafin, un cubuleţ sau un vârf de cuţit de condiment (după gust) şi frunzele de ţelină tăiate mărunt. Când o aduci la masă scoţi ceapa şi slăninuţă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata supa de linte. Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.