Tuslama cu uger cu garnitura de sote de legume
PrinteazaTuslama cu uger cu garnitura de sote de legume
- 800 g uger de vacă
- 1 picior de vită
- sare
- piper boabe
- 1 ceapă
- 1 1/2 lingură de făină
- 2 ouă
- ulei pentru prăjit
- 1 ciolan de porc
- 50 g usturoi
Mod de preparare:
Ugerul şi piciorul se fierb în apă cu sare, piper boabe şi o ceapă. Cînd sînt gata fierte se scot ugerul şi piciorul şi, cînd s-au răcit, ugerul se taie în pătrate şi carnea de pe picior în bucăţi.
Zeama în care a fiert ugerul se strecoară şi se amstecă cu făina şi cu 2 gălbenuşuri.
Atat ugerul, cît şi carnea de pe picior se mai fierb la foc domol circa 30 minute.
Se serveşte cu mujdei.
Pofta buna!