Tarta cu spanac, praz si sunca
PrinteazaTarta cu spanac, praz si sunca din: faina, unt, lapte, oua, spanac, praz, sunca, bacon, ceapa verde, usturoi, cascaval, ulei, sare, piper.
Ingrediente :
- 250 g făină
- 120 g unt
- 50ml lapte
- 2 ouă
- 500 g spanac
- 1 praz
- 100 g şuncă
- 150 g bacon
- 1 legătură ceapă verde
- 2 căţei usturoi
- 100 g caşcaval
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Tarta cu spanac, praz si sunca:
Din făină, 100 g de unt, 50 ml de lapte şi un vârf de cuţit de sare frămânţi un aluat tare şi-l pui la frigider pentru 15 minute.
Căleşti în uleiul încins ceapa, prazul, usturoiul şi baconul tăiate mărunt. Adaugi spanacul tocat şi mai căleşti încă cinci minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Intinzi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu unt, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi peste el pui amestecul cu spanac. Baţi ouăle, adaugi caşcavalul ras şi şunca tăiată fâşii.
Torni amestecul peste spanac, nivelezi şi introduci tava în cuptorul încins pentru 40-50 de minute, până când se rumeneşte bine deasupra.
Pofta buna!