Tarta cu spanac, praz si sunca

Printeaza

Tarta cu spanac, praz si sunca din: faina, unt, lapte, oua, spanac, praz, sunca, bacon, ceapa verde, usturoi, cascaval, ulei, sare, piper.

Ingrediente :

  • 250 g făină
  • 120 g unt
  • 50ml lapte
  • 2 ouă
  • 500 g spanac
  • 1 praz
  • 100 g şuncă
  • 150 g bacon
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căţei usturoi
  • 100 g caşcaval
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Tarta cu spanac, praz si sunca:

Din făină, 100 g de unt, 50 ml de lapte şi un vârf de cuţit de sare frămânţi un aluat tare şi-l pui la fri­gider pentru 15 minu­te.

Căleşti în uleiul încins ceapa, prazul, usturoiul şi baconul tăiate mărunt. Adaugi spanacul tocat şi mai căleşti încă cinci mi­nute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Intinzi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu unt, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi peste el pui amestecul cu spanac. Baţi ouăle, adaugi caşca­valul ras şi şunca tăiată fâşii.

Torni amestecul pes­te spanac, nivelezi şi in­troduci tava în cuptorul în­cins pentru 40-50 de mi­nute, până când se rume­neşte bine deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.