Salata de cartofi cu sos

Printeaza

Salata de cartofi cu sos din: cartofi, rosii, castravete, marar, oregano, patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet din vin, fulgi de chili, chimion, sare.

 

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 castarvete
  • 2-3 fire de marar
  • 2 fire de oregano

pentru sos:

  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 125 ml ulei de masline
  • 80 ml otet din vin
  • 1/2 lingurita cu fulgi de chili
  • 1/4 lingurita de chimion
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară sosul: toacă fin pătrunjelul şi usturoiul. Pune le într-un castron cu fulgii de chili şi seminţele de chimion zdrobite.

Toarnă uleiul şi oţetul, potriveşte gustul de sare şi lasă deoparte, acoperit.

Fierbe cartofii în coajă şi curăţă-i cât sunt călduţi.

Când s-au răcorit, taie-i după preferinţă. Feliază castravetele şi roşiile.

Aşază legumele în straturi, presară mărar şi oregano şi toarnă sosul în momentul servirii.

 

Salata de cartofi cu sos

Salata_de_cartofi_cu_sos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.