Salata de cartofi cu sos
PrinteazaSalata de cartofi cu sos din: cartofi, rosii, castravete, marar, oregano, patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet din vin, fulgi de chili, chimion, sare.
Ingrediente:
- 6 cartofi
- 2 rosii
- 1 castarvete
- 2-3 fire de marar
- 2 fire de oregano
pentru sos:
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- 125 ml ulei de masline
- 80 ml otet din vin
- 1/2 lingurita cu fulgi de chili
- 1/4 lingurita de chimion
- sare
Mod de preparare:
Prepară sosul: toacă fin pătrunjelul şi usturoiul. Pune le într-un castron cu fulgii de chili şi seminţele de chimion zdrobite.
Toarnă uleiul şi oţetul, potriveşte gustul de sare şi lasă deoparte, acoperit.
Fierbe cartofii în coajă şi curăţă-i cât sunt călduţi.
Când s-au răcorit, taie-i după preferinţă. Feliază castravetele şi roşiile.
Aşază legumele în straturi, presară mărar şi oregano şi toarnă sosul în momentul servirii.
Salata de cartofi cu sos
Pofta buna!