Pateu de ficat in aspic

Printeaza

 Pateu de ficat in aspic

Ingrediente:Pateu de ficat in aspic

  • 800 g ficat de vită sau porc
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 300-500 g aspic

 

Mod de preparare:

Ficatul se fierbe în apă cu sare. Cînd este gata, se scoate şi se dă printr-o sită fină cu gălbenuşurile. Se dă sare, piper şi se amestecă cu untul pînă devine ca o cremă.

Pateul se aşază pe un platou mic sau farfurie, se ornează cu albuşul fiert rămas, cu puţină verdeaţă şi cu felioare de castra­veţi in oţet.

Se napează în aspic sau se tapetează o formă cu aspic, se deco­rează fundul cu albuş, verdeaţă şi castraveţi, iar, cînd s-a gelifiat, se pune pateul în formă şi se pune la frigider.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu pate de ficat in aspic. Sper sa-mi iasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.