Pateu de ficat in aspic
PrinteazaPateu de ficat in aspic
- 800 g ficat de vită sau porc
- 150 g unt
- 3 ouă
- sare
- piper
- 300-500 g aspic
Mod de preparare:
Ficatul se fierbe în apă cu sare. Cînd este gata, se scoate şi se dă printr-o sită fină cu gălbenuşurile. Se dă sare, piper şi se amestecă cu untul pînă devine ca o cremă.
Pateul se aşază pe un platou mic sau farfurie, se ornează cu albuşul fiert rămas, cu puţină verdeaţă şi cu felioare de castraveţi in oţet.
Se napează în aspic sau se tapetează o formă cu aspic, se decorează fundul cu albuş, verdeaţă şi castraveţi, iar, cînd s-a gelifiat, se pune pateul în formă şi se pune la frigider.
Pofta buna!
Sa fac si eu pate de ficat in aspic. Sper sa-mi iasa.