Ficatei cu orez la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa, chili, menta verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g ficăţei de pui
- 200 ml lapte
- 200 g orez sălbatic
- 3 linguri ulei de măsline
- 500 ml supă de pui
- fulgi de chili
- frunze de mentă verde
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi aşezi într-un castron şi torni laptele peste ei. Ii laşi astfel circa 30 de minute, apoi îi scurgi bine şi îi sotezi în ulei încins, la foc potrivit, până încep să-şi schimbe culoarea.
Separat, speli orezul în mai multe ape reci şi îl fierbi cu supă de pui, până când este pe jumătate pătruns şi supa a scăzut la jumătate.
Condimentezi cu sare, piper proaspăt râşnit şi fulgi de chili, după gust. Adaugi ficăţeii şi aşezi vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute. Ii serveşti calzi, garnisiţi cu frunze aromate de mentă proaspătă.
Pofta buna!