Ficatei cu orez la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa, chili, menta verde, sare, piper.

Ingrediente:

  • 300 g ficăţei de pui
  • 200 ml lapte
  • 200 g orez sălbatic
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 500 ml supă de pui
  • fulgi de chili
  • frunze de mentă verde
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi aşezi într-un castron şi torni laptele pes­te ei. Ii laşi astfel circa 30 de minute, apoi îi scurgi bi­ne şi îi sotezi în ulei încins, la foc potrivit, până încep să-şi schimbe culoarea.

Separat, speli orezul în mai multe ape reci şi îl fierbi cu supă de pui, până când este pe jumătate pătruns şi supa a scăzut la jumătate.

Condimentezi cu sare, piper proaspăt râşnit şi fulgi de chili, după gust. Adaugi ficăţeii şi aşezi vasul la cup­tor pentru circa 15-20 de mi­nute. Ii serveşti calzi, garnisiţi cu frunze aromate de mentă proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.