Friptura de porc cu piper si lamaie

Printeaza

Friptura de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt, suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_piper_si_lamaie

  • 8 felii de muschi de porc (circa 75 g fiecare)
  • sare
  • piper verde si negru, proaspat pisat
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri unt topit
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri parmezan ras
  • 100 ml supa concentrata
  • 2 fire patrunjel
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge şi se bate uşor pe ambele feţe. Se sărea­ză şi se piperează. într-o tigaie adâncă se încinge uleiul, împreună cu 2 lin­guri de unt. Se prăjesc fripturile pe ambele feţe, la foc iute (cca 2 min. pe fiecare parte). Intre timp, se ameste­că restul de unt cu suc de lămâie.

Se scoate carnea din tigaie şi se unge cu untul prepa­rat; se înfăşoară în folie. Se încălzeşte cuptorul la 100 °C. şi se lasă fripturile să se odihneas­că înăuntru cca 8 min. In sosul din tigaie se presară parmezan, se lasă să se topească puţin, se stinge cu supă şi se amestecă; se dă în clocot.

Se spală pătrunjelul, se şterge şi se rup frunzuliţele. Se aşază fripturile într-un castron de porţelan preîncălzit şi se toarnă deasupra sucul; se presară pătrun­jel şi se decorează cu fe­lii de lămâie. Se serveşte alături muştar cu boabe şi focaccia proaspătă.

Friptura de porc cu piper si lamaie

Friptura_de_porc_cu_piper_si_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.